Odoo + afbeelding en tekst

#getitdone


In4care ondersteunt innovatieve oplossingen die (potentieel) een impact hebben in de zorg- en welzijnssector. Initiatieven uit start-ups, bedrijven en organisaties kunnen een zorgproeftuin vinden (Happy Aging), en initiatieven ontstaan op de werkvloer kunnen extra ondersteuning krijgen via de projectoproep (Zorgvinding. )

Bedrijfs- of zorgleden krijgen een korting aangeboden om een zorgproeftuin op te zetten. Deelname aan de Zorgvinding is voorbehouden aan onze zorg -en welzijnsleden.  Wil je ondersteuning voor het realiseren van een zorginnovatie, wordt dan nu lid.


WORD LID

DE ZORGPROEFTUIN

Happy Aging faciliteert met de zorgproeftuin een interactieve, real lifetestomgeving  voor bedrijven en (zorg)organisaties. Het brengt bedrijven,  zorgorganisaties, kennisinstellingen, eindgebruikers en internationale  partners samen om een antwoord te vinden op de huidige en toekomstige  noden in de zorg.  

Een idee, prototype of dienst is maar zoveel waard als de waardering van de  eindgebruiker. Daarom plaatst de Happy Aging proeftuin de eindgebruiker  centraal. Samen met patiënten, mantelzorgers en/of zorgverleners kan men  een idee creëren, het prototype uittesten, en het commercieel model af toetsen.

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo • Tekst en afbeelding

Gebruikersgerichte zorginnovaties worden zo sneller gerealiseerd en kwaliteitsvoller geïmplementeerd op de zorgwerkvloer. in4care neemt met deze zorgproeftuin  zowel deel aan lokale projecten als aan verschillende internationale  projecten. Sinds de start van de Happy aging zorgproeftuin zijn al tal van  projecten uitgetest, gaande van innovatieve oplossingen voor hartziektes,  therapietrouw, mobiliteit, valdetectie, incontinentie, slaapapneu, tremor,  dementie, boodschappen doen, en vele anderen.

Heb je zelf een zorginnovatie die je in een real-life setting wenst te testen,  contacteer ons dan via onderstaand formulier.

DE ZORGVINDING

De Zorgvinding is een oproep naar innovatieve oplossingen vanuit de zorg. De laureaat ontvangt begeleiding en financiële ondersteuning om het idee te optimaliseren of toepasbaar te maken voor een breder publiek. Op deze manier kunnen de innovaties die ontwikkeld zijn voor en door ‘zorghelden’ duurzaam verankeren in de sector.

Elk zorglid kan één of meerdere innovatieve oplossingen indienen die  de zorg beter, efficiënter en menselijker maken.  Het is belangrijk dat zorgvindingen een draagvlak in en impact hebben op de zorgsector in Vlaanderen & Brussel. Het is daarom wenselijk dat deze Zorgvindingen - met deze betrokkenheid van In4care - niet alleen haalbaar maar ook schaalbaar kunnen zijn.

Inschrijvingen kunnen dit jaar tot 20 juni 2024 ingediend worden via deze link.  Schrijf je in op onze nieuwsbrief onderaan deze pagina om op de hoogte te blijven. 

Ontdek hier alle laureaten van afgelopen jaren. 

ONTDEK MEER


Odoo + afbeelding en tekst

BLUE HEALTH INNOVATION FUND


BlueHealth Innovation Fund (BHIF) is een investeringsfonds dat samenwerkt met imec.istart om toekomstige toonaangevende gezondheidstechnologiebedrijven te identificeren. Drie keer per jaar wordt een open imec.istart-oproep gelanceerd voor startups om te pitchen  voor een ondersteuning van BHIF. Eénmaal verkozen krijgen deze start-ups  toegang tot financiële steun, professionele coaching en allerhande faciliteiten op maat.  Op die manier ondersteunt in4care het realiseren van innovaties in de zorg al in een vroeg stadium.

Samen met in4care zitten volgende investeerders nog in het BlueHealth Innovation Fund: UCB, Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), Cronos Group NV en In4care. Klik om te ontdekken in welke start-ups in4care heeft geïnvesteerd. 

WAARDEGEDREVEN INNOVATIES


Samen met Fabrieken voor de Toekomst van POM West-Vlaanderen ondersteunt in4care vier projecten waarbij actoren uit zorgorganisaties samenwerken met start-ups, bedrijven en kennisinstellingen. Zo geven we een boost aan waardegedreven zorginnovaties (in West-Vlaanderen). 


De projecten behandelen verschillende aspecten binnen het zorg- en welzijnspectrum. Klik om meer te ontdekken over deze projecten.

Odoo • Tekst en afbeelding