Events

Events

In4care organiseert heel wat events, vaak samen met onze partners. #samensterk

IN4CARE organiseert

13/06/2018 | Matchmaking event imec istart

A taste of digital Health Innovation, matchmaking event met 8 imec istart start-ups en 60 In4care leden.

Meer weten en inschrijven?

27/06/2018 | In4care Summer Event

Op woensdag 27 juni om 16u organiseert In4care voor het eerst een Summer Event

Plaats van afspraak is Living Tomorrow in Vilvoorde.

Dit summer event, dat aansluit op onze jaarlijkse Algemene Vergadering, staat in het teken van de samenwerking met onze Nederlandse partners.

Tussen 16u30 en 18u komen volgende sprekers en thema's aan bod:

*Lucien Engelen van het Radboud Reshape & Innovation Center (Radboud Ziekenhuis) zal in primeur voor België zijn nieuwe boek "Augmented Health(care) - The end of the beginning" voorstellen. 

Over de digitale transformatie waarmee de gezondheidszorg wordt geconfronteerd. Geen voorspelling, geen blauwdruk en ook geen handleiding. Maar Lucien zal een aantal inzichten geven over wat er gebeurt met gezondheids(zorg) en hoe je je het beste kunt voorbereiden op de toekomst die eraan komt

Een bron van inspiratie voor alle niveaus van welzijns -en gezondheidszorg, zoals artsen, verpleegkundigen, patiënten, familie maar ook IT-afdelingen, bestuurders en overheden

*Sanneke Langendoen van Digital Health Center komt de huidige en toekomstige mogelijkheden tot samenwerking met In4care en onze zorg -en bedrijfsleden toelichten. Gezien de focus van het Digital Health Center op de sectoren voor mensen met een beperking (VAPH) en (Bijzondere) Jeugdzorg liggen met name op deze domeinen heel wat mogelijkheden.

*Casper Smeets van Rockstart zal dan weer toelichten hoe hun start-ups die actief zijn binnen zorg en welzijn (die wereldwijd geselecteerd worden) ook in contact kunnen gebracht worden bij  onze zorgleden. Anderzijds kunnen onze bedrijfsleden/start-ups ook toegang krijgen tot hun wereldwijde community en netwerk.

Daarnaast zullen 4 van onze leden zich graag aan u voorstellen en laten kennismaken met hun innovatieve aanbod:

*Floow2: De business-to-business deelmarktplaats waar zorgorganisaties materieel, diensten en personeel onderling kunnen delen (binnen één voorziening maar ook in netwerken, groepen van voorzieningen e.d.)

*Theomatik: Het tafelhulpmiddel om mensen met één functionele arm opnieuw zelfstandig te laten eten. Zowel thuis als op verplaatsing.(De winnaars van onze Theomatik-wedstrijd zullen hun exemplaar dan ook kunnen in ontvangst nemen).

*Het Geheugenpaleis: Een gebruiksvriendelijke, wetenschappelijk onderbouwde en weinig tijdrovende manier om mensen met dementie en hun omgeving te verbinden en te versterken.

*Orikami: Gepersonaliseerde care en cure. Orikami zit met het hoofd in de datawetenschap, big data en IT, maar hun hart gaat pas echt sneller kloppen als die data nieuwe betekenis krijgen voor mensenlevens en in de maatschappij. 

Vanaf 18u (tot 20u) bieden we u graag zomerse drankjes en fingerfood hapjes aan op een bijzonder inspirerende lokatie. De ideale gelegenheid om bij te praten en nieuwe mensen te ontmoeten.

Een niet te missen event dus! Zorg dat je er bij bent.

Praktisch:

*Woensdag 27/06 - 16u

*Living Tomorrow, Indringingsweg 1, Vilvoorde

*Gratis voor zorgleden, bedrijfsleden en partners (no show fee van €50). Niet-leden betalen €100 p/p.

*Inschrijven is noodzakelijk. Opgelet: Slechts 150 plaatsen beschikbaar!

25/09/2018 | Inspiratiesessie @PRoF

MEMBERS ONLY

In4care organiseert een werkbezoek en inspiratiesessie bij PRoF (Patient Room of the Future) in Poperinge.

Info volgt.

04/12/2018 | 3d printing en hulpmiddelen

Sessie die wordt georganiseerd door het Innovatiecentrum, In4Care en Cera Award.

Info volgt.

07/12/2018 | In4care congres!

Hét congres waarbij we terugblikken op anderhalf jaar In4care new style, maar vooral ook vooruit naar wat de toekomst ons zal brengen. Een niet te missen event!

IN4CARE als partner

05/06/2018 | VR in de zorg

Op dinsdag 5 juni organiseert Agentschap Innoveren en Ondernemen in samenwerking met Blue Health Innovation Center en Licalab een boeiende informatiesessie op maat van de zorgsector. We schetsen hoever de technologie vandaag reeds staat en welke richting we uitgaan, telkens gekoppeld aan voorbeelden uit verschillende subsectoren in de zorg.

We zijn voor deze interessante sessie te gast bij Zorgbedrijf Antwerpen die zelf ook aan de slag zijn met een toepassing en je hierover graag meer vertelt.

Programma

15u30    Ontvangst

15u55   Welkomstwoord

16u        Introductie VR/AR-toepassingen in de zorg– Tom Braekeleirs, Blue Health Innovation Center

BHIC begeleidt heel wat startende bedrijven op het kruispunt van de zorgsector en de ICT-wereld. Tom Braekeleirs geeft een overzicht van de technologie en de toepassingen in de zorg.   

16u20    De inzet van VR in de opleiding van zorgpersoneel – Ivan De Boi, Bart Ribbens, KdG & UAntwerpen

Ivan De Boi laat zien dat zorgpersoneel opleiden misschien niet altijd hoeft te gebeuren met dure uitrusting en biedt VR aan als alternatief. Bart Ribbens gaat vervolgens in op de potentiële meerwaarde van VR tijdens het revalidatieproces.        

16u40    VR in de geestelijke gezondheidszorg – Tom Van Daele, Thomas More

VR-toepassingen voor geestelijke gezondheid bestaan al 20 jaar. In deze lezing gaat dr. Tom Van Daele kort in op de oorsprong van VR in de geestelijke gezondheidszorg en op wat men weet over de effectiviteit ervan. Hij illustreert dit a.d.h.v. 2 concrete toepassingen.

17u        Toepassing van VR in Zorgbedrijf Antwerpen – Dimitri De Rooze, Zorgbedrijf Antwerpen

17u20   Netwerking

18u        Einde

Deze sessie wordt ondersteund door CERA Award en IN4Care en kadert binnen de 5-delige reeks “Zorg van de Toekomst”.

Meer info en inschrijven

14/06/2018 | The Fifth Conference on Digital Health

Duval Union Academy organiseert op 14 juni de 5th conference on digital health. In4care is samen met Stad Antwerpen, Bluehealth Innovation Center, Startups.be partner van dit event. Daardoor kunnen In4care leden 20% korting genieten op de inschrijvingsprijs én kunnen onze start-ups (bedrijfsleden) mee deelnemen aan de Investor Track en/of Start-up Exhibition.

THE 5TH CONFERENCE ON DIGITAL HEALTH is a new Belgian based large-scale industry event that will create a much-needed dialogue focused on evolutive and disruptive innovation across the health ecosystem. It will create a platform and be a catalyst to discuss and ignite the transformations necessary to improve healthcare. It brings together health providers, industry specialists, health employers, established and new pharma and medical systems providers, government, disruptive startup organizations and investors.

Meer info en inschrijven via: www.the5thconference.com (Geef de code IN4CARE in en bekom zo je korting.)

 


13/10/2018 | Robots en exoskeletten

Sessie die wordt georganiseerd door het Innovatiecentrum, In4Care en Cera Award.

Info volgt.