Waardegedreven innovaties tussen partners
6 maart, 2023 door
Lore D'Hondt
| Nog geen reacties


Samen met POM West-Vlaanderen ondersteunden we afgelopen drie jaar enkele projecten waarbij start-ups, zorgorganisaties, bedrijven en kennisinstellingen samenwerkten. Via de EFRO GTI West-Vlaanderen projecten Abetio, Stroke2gether en InnoPsy gaven we een boost aan waardegedreven zorginnovaties in West-Vlaanderen. Nu de projecten ten einde lopen, organiseren we drie slotevents. De projectpartners geven er de belangrijkste lessons learned mee en tonen in primeur hun realisaties. Per thema vult een interessante keynote de inspiratie aan om zelf aan de slag te gaan! 


Bent u er graag bij? Hieronder vindt u de projecten, data en locaties van de slotevents. 


Alvast tot dan?!Abetio 

Binnen dit project realiseerden de projectpartners een multifunctionele bordverhoger. Deze biedt een belangrijke oplossing voor mensen waarvan het eetproces verstoord wordt. Dit project toont het belang aan van klantgericht innoveren met impact.  

20 april - De Lovie vzw, Poperinge   

  

InnoPsy 

Het online behandelplatform Well vanuit het InnoPsy-project toont goed aan hoe samen ondernemen voor en investeren in mentale gezondheid kan leiden tot een hogere productiviteit in de werkomgeving enerzijds en het verminderen van de zorglast voor de zorgverleners anderzijds. 

16 mei - Kasteel Tilleghem, Brugge 


Stroke2gether 

Dankzij een vlotte samenwerking ontwikkelden De partners van het Stroke2gether-project een digitaal evidenced based zorg- en leefstijlpad. Deze digitale oplossing maakt het mogelijk om personen na een beroerte zowel medisch als op vlak van leefstijl op te volgen en te monitoren. Zij toonden met dit project eveneens aan dat Value Based Healthcare de toekomst van onze gezondheidszorg is. 

6 juni - The Penta Howest, Kortrijk Deze projecten werden ingediend in het kader van de GTI West-Vlaanderen binnen het EFRO Vlaanderen programma. De totale kost van de projecten bedraagt 540.054,04 euro waarvan 216.021,6 euro Europese steun van EFRO. 
Lore D'Hondt
6 maart, 2023
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten