Inspiratie reis naar Barcelona
Wie vergezelt ons naar het innovatieve Catalonië ?
13 januari, 2023 door
Inspiratie reis naar Barcelona
In4care vzw, Bart
| Nog geen reacties

Op donderdag 28 en vrijdag 29 september 2023 plannen we een inspiratie reis naar Barcelona met In4care leden.

Wat staat er op het (voorlopige en) eigenzinnig innovatieve programma?

FC Barça innovation hub

Een van de fundamentele beginselen van de Barça Innovation Hub is de overtuiging dat bij wetenschappelijk onderzoek en innovatieprojecten samenwerking tussen verschillende soorten entiteiten leidt tot efficiëntere en robuustere resultaten die geschikt zijn voor de behoeften van de eindgebruikers.

Barcelona Tech City

Erkend door Forbes als een van de top innovatie & ondernemerschap hubs wereldwijd.

Barcelona Supercomputer Centrum (afdeling Life Sciences) 

De missie van de afdeling Life Sciences is het begrijpen van levende organismen door middel van theoretische en computationele methoden (moleculaire modellering, genomics, proteomics).

Ziekenhuis Sant Joan de Deu (SJD)

Het kinderziekenhuis SJD Barcelona zet zich sinds 2009 in voor innovatie. Het hoofddoel was een plaats te geven aan de innovatieve ideeën van zijn professionals, zowel op het gebied van gezondheidszorg als daarbuiten. Ze hebben meer dan 100 innovatieprojecten geanalyseerd en er meer dan 50 uitgevoerd, waarvan er nu nog 35 actief zijn. 

Mesa de Pilotos

De alom geprezen In4care Pilots Table, maar dan in Barcelona, mét Spaanse tapas en startups.

Barcelona Health Hub

De missie van de Barcelona Health Hub is het bevorderen van innovatie in digitale gezondheid en de overdracht ervan naar de sector, door startups, gezondheidsorganisaties, bedrijven en investeerders met elkaar te verbinden.

dHealth Innovatie programma

Het programma, geïnspireerd op de Biodesign-methodologie - ontwikkeld door de universiteit van Stanford - biedt de deelnemers de nodige instrumenten om een bedrijfsidee te ontwikkelen op basis van een reële onvervulde medische behoefte in een klinisch gebied (neurologie, nefrologie, oncologie en revalidatie) van vier topziekenhuizen in Barcelona.

Uiteraard voorzien we ook voldoende tijd om bij te praten met de collega's.

Vluchten heen en terug zijn standaard voorzien op woensdagavond & vrijdagavond (maar kunnen flexibel aangepast worden naarmate individuele agenda's).

Wij voorzien bovenop de vluchten ook in transport ter plaatse, maaltijden & overnachting, zodat u 100% ontzorgd bent.

BELANGRIJK !!

Het vooronderzoek voor deze reis is gebeurd, we willen nu in eerste instantie polshoogte nemen van het potentieel aantal deelnemers. Gelieve via onderstaand formulier uw interesse op te geven. Op basis van het aantal deelnemers beslissen we dan volgende maand over de concrete praktische invulling en organisatie.

Inspiratie reis naar Barcelona
In4care vzw, Bart
13 januari, 2023
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten