Succesvolle afronding van het Wisdom of Age Project
Een A.I. Matchmaking Mentoring Platform
20 december, 2023 door
Sanne Broeder
| Nog geen reacties

Samen met partners uit 3 Europese landen werkten we met onze zorgproeftuin Happy Aging aan het project Wisdom of Age. Het doel was om een digitaal kennisdelingsplatform te ontwikkelen waar 55-plussers hun kennis kunnen delen met bedrijven, startups of studenten. 

In dit project werd gebruik gemaakt van zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethodes. In de eerste fase werden er co-creatie workshops georganiseerd waarbij 55-plussers feedback konden geven op het concept. Op basis van deze feedback werd vervolgens een eerste prototype van het platform ontwikkeld. Nadien konden onze Happy Aging Experten feedback geven op de eerste versie van het platform en werd er dieper ingegaan op de technische vereisten.

Ondertussen werden er ook vragenlijsten afgenomen om het business model van het platform te toetsen en een marketing strategie uit te werken. De resultaten toonden aan dat 55-plussers enthousiast waren over het concept, maar kritisch op hoe dit uiteindelijk werd vormgegeven in de eerste versie van het platform. Op basis van deze feedback werd de vormgeving van het platform volledig aangepast en werden zaken als privacy, toegankelijkheid en gebruikersvoorwaarden opnieuw bekeken. 

Daarnaast toonde de bevraging onder een grote groep 55-plussers aan dat zij bereid zijn om wekelijks tijd door te brengen op het platform. Voor hen moet het platform de mogelijkheid bieden om de samenleving te ondersteunen en ervoor zorgen dat ouderen zich nuttig en betrokken voelen. Een compensatie in de vorm van geld voor het delen van hun kennis was bij het merendeel niet belangrijk. Een belangrijke les voor het business model van Wisdom of Age. 

De hernieuwde versie van het platform werd getest en goedgekeurd door een groep Happy Aging Experten en staat nu online

Dit project toont aan dat het betrekken van eindgebruikers bij het ontwikkelingsproces van technologie van groot belang is. Daarnaast hopen wij dat dergelijke projecten bijdragen aan het verkleinen van de "digitale kloof" en zo ageism verminderen.


logo-aal - Parlangi

Sanne Broeder
20 december, 2023
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten