Happy Aging Day 2023
Spotlighting positive aging
9 oktober, 2023 door
Sanne Broeder
| Nog geen reacties
Tijdens de Happy Aging Day op 5 oktober in Thor Central (Genk) stonden we stil bij de vraag “Hoe kunnen we positief ouder worden, ondersteund door innovatief denken in zorg en welzijn?”

Key-note spreker Christos Chatzichristos gaf een antwoord op vragen als “Wat zijn de mogelijke voordelen van AI voor zowel medische professionals als patiënten?”, “Moeten we ons zorgen maken over de evolutie die AI zal brengen in de gezondheidszorg?” en “Hoe kan AI worden ingezet om het welzijn van (oudere) populaties te vergemakkelijken?”

Arnaud Dierickx en Lynn Cools gaven verhelderende inzichten rond klantgericht werken als zorgonderneming. Ze leerden de deelnemers hoe een strategisch framework binnen een organisatie kan worden toegepast om klantgerichtheid te bevorderen en de organisatie naar succes te leiden.

Filip Lemaitre hielp de aanwezige bedrijven en organisaties om een nieuwe generatie ouderen te begrijpen, bereiken en betrekken. Hij bracht een interessante inkijk in de verwachtingen van toekomstige ouderen die zich straks in meer of mindere mate op zorg zullen beroepen. 

De TikTok sterren van woonzorgcentrum Sint-Eligius en #MIA work-out van Hogeschool PXL kregen het volledige publiek in beweging. Net als de interactieve workshops van Stad Genk, Transformatie in Zorg, Hogeschool PXL en Mintus.

Dankzij het enthousiasme van alle deelnemers werd het weer een succesvolle editie. Tot volgend jaar?!

Sanne Broeder
9 oktober, 2023
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten