Start van het project Scale-Up4Rehab
De ontwikkeling van een virtuele 'revalidatiekliniek'
4 september, 2023 door
Lore D'Hondt
| Nog geen reacties


We zijn gestart met een nieuw Interreg North West Europe (NWE) project: Scale-Up4Rehab. Binnen dit project wordt een open virtuele 'kliniek' voor revalidatie opgezet, waarin bestaande virtuele revalidatietherapieën worden opgeschaald. Met dit project maken we een belangrijke stap in de digitalisering van de revalidatiesector. Het doel is om gelijke toegang tot revalidatiezorg te waarborgen en veerkracht in gezondheidssystemen in heel Noordwest-Europa te bevorderen.

De komende 5 jaar zullen we samen met onze partners diverse pilootstudies uitvoeren en de implementatie van virtuele revalidatie-interventies in verschillende zorginstellingen begeleiden. Eind augustus 2023 werd het startschot gegeven van een vijf jarige samenwerking tussen 13 partners uit België, Nederland, Ierland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg in de Sint Maartenskliniek te Nijmegem, Nederland.

Vanuit In4care en onze zorgproeftuin Happy Aging zetten we met veel plezier onze schouders onder dit internationaal samenwerkingsproject. 

Lore D'Hondt
4 september, 2023
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten