Een volgende fase voor BlueHealth Innovation Center
Genk – 29 juni 2023
29 juni, 2023 door
Lore D'Hondt
| Nog geen reacties

BlueHealth Innovation Center (BHIC) heeft vandaag zijn toekomststrategie aangekondigd, volgend op haar 10-jarig jubileum eind 2022.  BHIC heeft besloten om zijn werking over te dragen aan imec.istart en In4care vzw.

Met ingang van 1 juli 2023 zal BHIC de startupwerking overdragen aan imec.istart, dit onder de naam BlueHealth Innovation Center powered by imec.istart. De innovatiediensten en -formats worden overgedragen aan In4care. Deze overdracht heeft geen invloed op het onafhankelijke BlueHealth Innovation Fund (BHIF). BHIF blijft in jonge HealthTech startups investeren en bestendigt de samenwerking met imec.istart en de BHIF-partners De Cronos Groep, in4care vzw, UCB en UZA.

Als centrale speler in digitale innovatie in de gezondheidszorg heeft BHIC in de afgelopen 11 jaar meer dan 400 projecten begeleid en onder andere namen zoals Fibricheck, Nephroflow, Into.care, Neuroventis,.... Het ecosysteem bestaat uit meer dan 20 organisaties: zowel overheden, zorg- en academische instellingen als industriepartners. 

Tom Braekeleirs, CEO van BHIC, stelt het als volgt: “11 jaar geleden was digitale zorg bijna ondenkbaar. Nu de industrie en zorg zich rond digitaal & innovatie heeft gecentraliseerd is het tijd voor de volgende, logische stap in het verhaal van BHIC. Met imec.istart werken we verder samen op onze, nog steeds excellente, vroege startup begeleiding. Met In4care kunnen we blijvend de zorg ondersteunen in hun reis naar innovatie. We zijn super enthousiast om deze volgende stap te zetten. Onze gezondheidszorg heeft nood aan innovatie en samen staan we veel sterker.”

“BHIC heeft zich ontwikkeld tot een sterke speler in Vlaanderen. Zowel vanuit Genk, Antwerpen als Gent hebben we de voorbije jaren hard getimmerd aan de weg. En het is ook de ambitie om de 3 regio’s aan boord te houden binnen dit toekomstverhaal,” vult Voorzitter Wim Dries aan.

Nico De fauw, CEO van In4care gaat verder: “De door BHIC ontwikkelde formats en methodieken zullen ingezet worden om zowel actoren uit zorg -en welzijn als start-ups e.a. bedrijven te helpen bij diverse zorginnovatietrajecten. Door de integratie van deze diensten positioneert In4care vzw zich, na een eerdere succesvolle inkanteling van de Limburgse zorgproeftuin Happy Aging,  zich meer en meer als een onmisbare schakel in het Vlaamse zorginnovatielandschap.”

“De voorbije jaren hebben we intensief samengewerkt met BHIC en haar partners om een logische doorstroming te voorzien van beloftevolle HealthTech start-ups. Door de verderzetting van de BHIC start-up werking, kunnen we deze logische keten aan ondersteuning continueren en ook de komende jaren ondernemerschap in HealthTech blijven stimuleren en de volgende generaties beloftevolle start-ups mee op de rails helpen zetten. De open dynamiek die BHIC heeft opgestart, willen we dan ook graag bestendigen,” besluit Sven De Cleyn, Managing Director van imec.istart.


Lore D'Hondt
29 juni, 2023
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten