In4care Health Arena
27 juni, 2023 door
Lore D'Hondt
| Nog geen reacties

De Health Arena als centrale plaats in de stad, gemeente of het dorp waar elke burger terecht kan om aan zijn of haar gezondheid te werken en om gezond te blijven. Een plaats waar de burger een actieve en centrale rol speelt!

Health Arena
Op woensdag 21 juni lanceerden we tijdens ons jaarlijks SummerEvent de In4care Health Arena. In onze Health Arena maken we een radicale shift van een ziektezorgsysteem naar een gezondheidssysteem waarbij gezondheidspromotie en preventie voorop staat.

Het stelt een healing environment voor waar klassieke zorgactoren én ondernemingen helpen om de burger zowel lichamelijk als mentaal fit te houden. Een team van artsen, psychologen, kinesisten, voedingsdeskundigen, verpleegkundigen, ergotherapeuten, apothekers,... staat er klaar om je te coachen bij je levensstijl en een halfjaarlijkse check-up van je volledige gezondheid.

Daarnaast kan je er onder andere supermarkten en sportwinkels vinden die vandaag ook in de klassieke shoppingcentra aanwezig zijn. Zij zullen ook een belangrijke rol spelen in het helpen en coachen van hun klanten in en rond de Health Arena. Kortom, de Health Arena is een aantrekkelijke plek waar je gestimuleerd en begeleid wordt om gezond te eten, voldoende te bewegen, slaaphygiëne te verzorgen, mentaal fit te blijven en zinvolle ontmoetingen te hebben.

We stellen vier ambities voorop:

  1. In elk dorp of elke stad moet er minstens één Health Arena komen, uiteraard variëren ze in omvang.

  2. 85% van de zorg die mensen in hun leven nodig hebben, moet in deze Arena te vinden zijn.

  3. Er zijn bepaalde fasen in een mensenleven waarin je meer zorg nodig hebt. Wanneer je meer zorg nodig hebt, verblijf je dichterbij of zelfs in de Health Arena.

  4. De basis van de Health Arena is de monitoring van de gezondheid en levenskwaliteit van mensen, met een focus op bijsturen en gedragsverandering als dat wenselijk is.

Lifestyle data
Onderliggend is er een monitoring nodig van deze 'lifestyle data', waarbij mensen vervolgens gestimuleerd en genudget worden om te werken aan een gezonde levensstijl, om hun eigen gezondheid op te volgen en daarover in gesprek te gaan met de coaches. Zowel fysiek als op afstand.


Wil je als organisatie of persoon op één of andere manier meewerken aan de realisatie van de Health Arena? Laat het ons ook weten en stuur ons een mailtje!

We willen er met In4care niet alleen over spreken, maar ook doen. Inspireren doen we op ons podium tijdens Love Tomorrow Conference op 27/07 met Chris Van Hoof, Lode Godderis, Servaas Bingé, Pieter Daelman en onze directeur Nico De fauw. Onze eerste stap naar een echte Arena kan je daar ook terugvinden. We bouwen een pop-up Health Arena waar we 100 bezoekers aan het festival zullen onboarden en hun levensstijl een jaar lang zullen opvolgen. We koppelen hun smart device aan het platform van Mirror.report en doen een volledige scan met de Multiscan van Medicavisie.

1 op 100
Wil jij meedoen aan deze eerste stap naar het realiseren van de Health Arena? Wil je graag werken aan je eigen levensstijl en opgevolgd worden? Klik hier of op onderstaande knop en stel je kandidaat en wie weet ben jij een van de eerste die de toekomst van de zorg mee vorm heeft gegeven!


Lore D'Hondt
27 juni, 2023
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten