#IH2020 Dag 2 in jullie woorden
Dag 2 van Inspire Health & Care samengevat met louter de woorden uit de chat of van op Twitter
3 december, 2020 door
#IH2020 Dag 2 in jullie woorden
Neauma, Christophe jauquet
| Nog geen reacties

 

Gisteren was een fijne eerste dag. Het gaf Luc precies een Sinterklaas gevoel… Niet te verwonderen dat hij uitkeek naar vandaag.

Koen ook. Hij pikte wel een kwartiertje later in, maar… merkte dat hij dan nog te vroeg was. #goodkarma. [ FYI: De techniek dacht deze ochtend namelijk zelf ook een kwartiertje later in te pikken].

Good karma en goosebumps

Good karma indeed. Want het werd een supermooie opening zoals Wendy het postte in de chat. Joke vond het zelfs een fantastisch begin van de dag. Waarom? Omdat Nico De fauw een top keuze maakte door Milo Meskens te vragen. En Wendy en Joke waren niet alleen: Richard was onder de indruk van zijn klasse. Jane voelde Milo’s warmte en energie door het computerscherm stralen. Ilse vond de muziek uit haar toetsenbord heerlijk. [ Echt? Uit uw toestenbord, Ilse?  ]  Innovatie en emotie brengt inderdaad kippenvel. Dieter had blijkbaar zelf goosebumps. Hij vond de opening best inspirerend want het was zo [door de technische vertraging] ook een losser begin van de dag: Je kan fouten maken en improviseren. Dieter vond het heerlijk! 

Omdenken

Karma Koen zijn dag kon al helemaal niet meer stuk: hij was blij dat Steven Van Belleghem weer kan doen waarin hij zo goed is: live performen on stage! Steven bracht inderdaad weeral een wervelend verhaal over de grote digital sprong voorwaarts. Sarah hield van Steven’s metafoor als ware het jaar 2020 eigenlijk een tijdmachine geworden is. We beleven een digitale shift die een diepe impact zal hebben op de organisatie van zorg. Liesbeth plakte dan weer aan het woord “Omdenken” waar bij de gezondheidszorg [door middel van digitale oplossingen] tot bij de gebruiker gebracht wordt, in plaats van de gebruiker tot bij de gezondheidszorg. 

Ossenpikkers

Liesbeth pikte zelf ook een leuke metafoor op tijdens de voordracht van Steven: de relatie tussen de neushoorn en de ossenpikker waarbij de één onzichtbaar aanwezig is om op het juiste moment pro-actief waarde toevoegen aan de andere. Liesbeth hoopt dat we als neushoorn allemaal een ossenpikker hebben, of zelf ook een ossenpikker kunnen zijn voor de mensen rondom ons. #partnerinlife David vond het mooi gezegd en stelde zich terecht de vraag: “Zijn we als zorgverleners niet allemaal ossenpikkers?”

De inspirerende presentatie van Steven had zaken die Richard direct gaat toepassen op hun population ‘health management’ oplossing. Voor Ken bracht het een frisse kijk. Hij neemt mee dat je moet kunnen dromen en zo misschien ziekenhuizen moet kunnen reverse engineeren. Het bracht in elk geval een ongelooflijk interessante stelling en vraagstukken zei Victor. Ilse maakte dit concreet door de vragen zelfs te posten: hoe scoort je ziekenhuis of woonzorgcentrum op:
- (1) goed product / dienst aan goede prijs; 
- (2) digitaal gebruiksgemak; 
- (3) kennis over de film van het leven van patiënt of bewoner; 
- (4) verantwoordelijkheid voor samenleving?

Toen was het tijd om de benen even te strekken tijdens de Get up & Move sessie van Mensura. Kim wilde de mensen letterlijk in beweging brengen. Dit alles brengt een positieve sfeer op #IH2020 postte Natacha. Een sfeer die het voor haar ook tot een feel good evenement maakt.

Ideeën mixen

Ideeën-DJ Ramon Vullings bracht een verhaal over het combineren van oplossingen voor wicked problems. Eric was erdoor geinspireerd om verder out of the box (en transmuraal) te leren denken. Sabien vond het zeer interessant om de gelijkenissen te horen tussen special forces en de zorgsector. De shift van EGO naar LEGO om innovaties te realiseren, die werd dan weer door iedereen vastgehouden: Want wist je trouwens dat 7 Lego bricks tot 85.747.277.755 combinaties mogelijk maken? 

[ Als dat geen reden is om onze opleiding “Lego serious play” te volgen >> zie binnenkort op de nieuwe in4care.be website onder opleidingen ].

En dan moest het nog middag morden.

Het moest nog middag worden toen Geert het uitschreeude op twitter: “We zijn nog maar halfweg in de 3-daagse, maar alvast een dikke proficiat aan de organisatie! Top, top, top! Dat #IH2020: WAT een event!” Ondertussen werd er al stevig, en ook virtueel, verder gedanst. Hilde vond het “nice music”. She loved it. 

Samen

Bart gaf aan dat er moeilijke keuzes te maken vielen, want de namiddag wordt gestart met 4 gelijktijdige sessies. Eric stelde snel iedereen gerust: Daar hebben we dan weer een sessie yoga voor. Stress was er bij elk begin van een digital sessie telkens wel een beetje. Maar gesprekken met “Het geluid is helemaal weg nu” en “Geluid is niet ok… opnieuw een echo” werden snel afgelost door vriendelijke hulp en advies. Zo wees Olivia erop dat “via explorer kan je problemen ondervinden om de chatsessie te gebruiken. Via Chrome is er geen probleem”; raadde Maarten aan om “Koen even op mute te zetten tijdens het filmpje”; en bevestigde Pieter gretig “Ik zie en hoor jou”. 

En dat zoeken; die kleine hoeveelheid stress. Dat is ok. Joop beschreef het zelfs als “Het event bruist van energie, is leerrijk, boeiend, écht inspirerend!”

Superlatieven te kort.

Evenveel enthousiasme was er doorheen de rest van de dag, doorheen de vele verschillende sessies, en vooral voor wat de natuur zo goed kan: zich innoveren om beter te worden. Daphne Fecheyr bracht haar kennis en een bevlogenheid over biomimicry. Een verhaal dat verdient om verder uitgedragen te worden vond Veerle. Eric bedankte Daphne voor haar knappe redeneringen, passie en inspiratie! Lien loofde haar naturel, bevlogenheid, eerlijkheid en authenticiteit. Een andere Lynn schreeuwde bevestigend “Wat een authenticiteit”. Sofie ging nog een stapje verder: “Wat een authentieke dag! Merci!”

Afsluiten en toch nog niet.

Uitkijken naar dag 3 kan simpelweg gedaan worden met volgende tweets van Liesbeth en Victor. Dit zegt het allemaal.

IH2020 Dag 2 topmomenten.
- meest ontroerende Milo Meskens mooi mens en prachtig muzikant 
- beste quote: van ego naar Lego door Ramon Vullings
- meest verrassend nieuwtje: Steven Van Belleghem heeft ook een thriller in zijn repertoire 
Op naar dag3, the best is yet to come !

#IH2020 morgen dan de laatste dag van dit fantastische spektakel van #in4care. Gelukkig net op tijd deze fijne doos met congres ondersteunende artikelen EN kabouter...dikke proficiat Nico De fauw en team !!


Tot morgen.#IH2020 Dag 2 in jullie woorden
Neauma, Christophe jauquet
3 december, 2020
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten