Hoe jullie aan de slag gaan na #IH2020
We vroegen aan 20 mensen hoe ze morgen aan de slag gaan met de inspiratie van de afgelopen 3 dagen.
4 december, 2020 door
Hoe jullie aan de slag gaan na #IH2020
Neauma, Christophe jauquet
| Nog geen reacties


Inspire Health & Care draait om inspireren. Maar inspireren moet mensen vooral ook goesting doen krijgen; aan de slag doen gaan; in actie zetten. Wij vroegen aan enkele aanwezigen wat ze meenemen van deze 3 dagen, 72 sessies, 104 sprekers (waarvan 3 ministers), 92 booths, en meer dan 2500 deelnemers.


#getinspired 


 • Maddy Silverans:  

Hoe ik omga met al die inspirerende informatie... ik deel informatie (waarvan ik denk dat het op moment interessant is voor ons ziekenhuis) met mijn collega's , door linken door te sturen. Met andere woorden, ik tracht de inspiratie verder te verspreiden en blikken te openen

 • Magali Corion: 

Hey Lisa, super!! Heel mooi concept en interessant jullie driedaagse! Ik zal de zaken dat ik opgepikt heb zeker als praktijkvoorbeeld of potentiële oplossing voor HR vraagstukken voorleggen aan mijn bedrijfscontacten. Dus vooral de kennis en voorbeelden aanbrengen in gesprekken. Ook intern bij VDAB staan we altijd open voor innovatie en ontwikkeling van onze produkten, processen en dienstverlening. Ik vond het super om kennis te maken met biomimicracy. Het gaat altijd over artificiële intelligentie. Mensen vergeten natuurlijke intelligentie. Ik ben herboriste naast maatschappelijk werkster. We kunnen heel wat leren en vooral ook genezen door de natuur te observeren. Ik sta zo in het leven, dus ik was heel blij met de lezing van Daphné gisteren.

 • Niels Tanesy: 

Ik haal inspiratie uit hoe andere organisaties zich voorstellen, hoe technische bedrijven hun oplossingen vertalen naar meerwaarde voor hun klanten. Ik volgde een aantal keynotes en haalde daar vooral veel positieve energie uit. Maar het belangrijkste is om weten wie hier allemaal 'rondloopt'. Welke interessante contacten zijn er en wat leeft bij hen. 

 • Marieke D’hoop: 

Ikzelf werk voor een agentschap van de Provincie West-Vlaanderen. We stimuleren samenwerking tussen kennisinstellingen rond een aantal speerpuntclusters, waaronder zorg. Vanuit die optiek is hetgene dat ik de voorbije dagen hoorde heel relevant om te zien wat er leeft, welke noden er zijn en waarop we moeten inzetten om innovatie in de zorg te ondersteunen en faciliteren.

 • Eric van der Hulst

Ik ben een fan van in4care van het eerste uur. Ik heb dus echt wel moeite met afschakelen deze 3 dagen want een mens moet ook nog werken ;^-) . Ik steek hier heel veel van op , visionaire inspiratie, inzichten en sterke presentaties, vele bekende en nieuwe spelers ... Ik bouw daar dan ook verder op in de volgende weken/maanden.  Wat ook erg belangrijk is, is de vibe zelf je hoort ook wel dat technologie een middel is (wat net alle technologische collega's begrijpen) en geen doel. We hebben dus veel believers en ambassadeurs en gebruikers nodig en die heterogene community is hier meer dan ook aanwezig.

 • Ariane Ghekiere

Hoi, ik heb vooral geïnspireerd. Wij zullen in het ziekenhuis hier alleszins actief mee aan de slag gaan om innovatie een structurele plaats te geven.


#getconnected 


 • Frederik Vincx: 

Als vendor ben ik hier vooral voor sales en bizdev. Groeien dus, via partnerships en klanten.

 • Joop Verelzen:

Ik heb veel leerrijke sessies kunnen volgen en boeiende businesses de revue zien passeren. En met sommigen starten we gesprekken voor concrete samenwerking op dus enorm vele positieve uitkomsten.

 • Anoniem

 Dag Lisa! Ik laat het vooral allemaal op mij af komen en hoop dat al deze info er toe zal leiden dat ik in de toekomst betere beslissingen zal maken. Bovendien leer ik partners, personen, modellen etc. kennen die aanknooppunten kunnen zijn om zelf op zoek te gaan naar bijkomende info.

 • Kristine  Debruyne 

Dag Lisa, voor mij is het vnl een manier om te netwerken en op de hoogte te blijven van de info die aan de zorg wordt meegegeven en hoe ze hier zelf tegenover staan. Bv trends, technologie.


#getsmarter 

 • Annelies Goolaerts

Het is het 3de jaar op rij dat ik dit event volg. Het lukt me enkel vandaag maar blij dat er weer een groot en divers aanbod is aan thema's. Voor ieder wat wils dus! Onze organisatie is in verandering (meer platte organogram). Mijn overtuiging: het wijzigende zorglandschap vraagt creativiteit, innovatie, durf om het 'anders' te doen, ... ik heb voorbije jaren info rond innovatie, idee genereren, sociaal ondernemen, ... Ik ben overtuigd dat 'verandering' nodig is. Maar hoe krijg je ook je medewerkers mee? Hoe kan je info uitdragen, wat zijn de valkuilen in deze snel wijzigende maatschappij? ... Sessie van Saskia Vanuffelen geeft me info over belangrijke aandachtspunten. Waar ik met stip: communicatie, creêren van champions, ... mee neem. De sessie van Pieter Daelman (van tanker naar speedboot) geeft me een concreet kader om in de richting van die cultuurchange te werken. Dus: durf-samen-doen! zal mijn motto zijn!

 • Marleen De Jaeger

Fantastisch welke oplossing de organisatoren hebben uitgewerkt om deze ook in coronatijd te kunnen laten doorgaan. Ook goed nieuws te horen dat de sessies te herbekijken zullen zijn. Op vele vlakken was dit ook leerzaam voor ons als startup, zien wat de noden van de zorgsector zijn! Contacten die gelegd zijn via het netwerken worden eerstdaags opgevolgd. Wij waren alvast tevreden om erbij te kunnen zijn ! 


#getitdone

 • David Vergucht: 

Ik ben zelfstandig apotheker, dus de impact is redelijk lokaal. Maar dan nog vind ik het superbelangrijk om mij te laten inspireren. Het helpt mij om mijn visie te vormen over de toekomst van mijn apotheek. Tegenwoordig verandert het apotheeklandschap heel snel. Als je niet op de hoogte bent van alle ontwikkelingen, mogelijkheden,... die je hier ziet, dan zal een toekomstvisie zich voornamelijk beperken tot hoe je apotheek er qua interieur zal uitzien. Je moet echter minstens 10 jaar verder kunnen kijken. Nu werken we bv met een robot voor stockbeheer, maar misschien kunnen we bv wel een robot de mensen laten verwelkomen om hun eerste vragen te stellen, of een snelle bestelling? Het helpt mij dus om 'out of the box' te denken!

 • Justine Asselman: 

Ik werk als ergotherapeut en sta in voor een deel van de innovatie binnen zorggroep H-Hart. Dus ik ben een lijst aan het maken met verschillende zaken die interessant kunnen zijn in de toekomst: (1) opsomming technologische hulpmiddelen die we kunnen uittesten binnen een project (empowercare) - (2). netwerken om in contact te komen met mogelijke stakeholders voor volgende projecten. (3). voorleggen van mogelijke interessante bijscholingen, of sprekers.

 • Celina Pierloz: 

Ik hoop uit de verschillende sessies wat nieuwe inzichten op te doen over de noden en uitdagingen van de Belgische healthcare markt en innovaties die ik later dan ook kan communiceren naar deze ondernemingen om samenwerking en knowhow-/informatieuitwisseling over de grenzen heen nog meer te bevorderen.

 • Sabrina Nachtergaele: 

Ik volg zonet de sessie van tanker tot speedboot. En was eigenlijk zelfs van plan een tweet de wereld in te sturen. Als docent aan de opleiding verpleegkunde Arteveldehogeschool ga ik aan de slag met studenten én design thinking om oplossingen te zoeken voor vraagstukken in de zorg. Het is heel fijn te vernemen dat de sessie omschrijft wat we doen met studenten. Wij kunnen jullie dus garanderen, we leiden studenten op als verpleegkundigen van de toekomst 😀 en dat maakt me heel blij op vrijdag!

 • Livia Verlinden: 

Ik ging vooral naar de sessies die linken hadden met mental health, weerbaarheid en veerkracht. Als sofroloog is mijn missie: "Vanuit rust mensen in hun kracht zetten om met meer vreugde, vertrouwen, evenwicht en hoop door het leven te gaan." Het netwerkgedeelte met de chatboxen van dit event vond ik dan ook super interessant om mensen aan te schrijven om de kiem te leggen voor mogelijke samenwerking in de toekomst. Sofrologie is onbekend en onbemind in Vlaanderen en er is nog te weinig onderzoek rond dit topic. Ook daar wens ik als lid van de RVB van onze beroepsvereniging graag verandering in brengen. Samenwerken om kleine pilootprojectjes op te zetten om de effectiviteit van sofrologie meer te staven. Zowel in het aanpakken van stress en veerkracht, maar ook in het beleiden van mensen in herstelprocessen bij ziekte. 

Inspire ... de kern van dit event ... elkaar inspireren! Enthousiasme en drive voelen ... voor "healthusiam" ... Het werk ;-) Dank om dit mee mogelijk te maken!


 • Benny Peerlings: 

Ik zit in meerdere organisaties, op louter advies functie. Ik steek hier zeer veel van op, om mijn adviezen, hoofdzakelijk gebaseerd zorg voor ouderen in al zijn hoedanigheden. De organisatorische items, zijn altijd welkom, om steeds tot betere adviezen te komen. Zoals deze nu lopend, leert mij niet dadelijk te reageren en beter lezen, nadenken, aftoetsen met collega's en dan pas te formuleren. Meestal waren mijn adviezen soms te hard, als je voor de vuistweg doet. Alleen moeten de adviesvragers ook ons de nodige tijd hierrond geven. Ik leerde vroeger in mijn actieve periode (werkende tijd) tijdens in het naar huis toe rijden, sommige problemen van systemen nog nawerkten en meer creativiteit in me op kwam, die ik de volgende werkdag kon formuleren om verbeteringen te laten uitvoeren.

 • Hans Constandt

In4Care is een van die essentiële events om bestaande contacten op te frissen en nieuwe contacten te vinden. De onderwerpen zijn to the point en meer actief aanwezig dan ooit in de maatschappij. En dat data en AI daar een cruciale rol in spelen, lijkt voor iedereen een evidentie. HET AI debat was daar ook een duidelijk voorbeeld van. En technologie is een aspect, data is beschikbaar (of net niet), AI/ML kan al veel doen, blockchain en blockchaien alike technologie wordt meer matuur maar toch gaat het allemaal te traag --- "Tech moves fast, culture slowly". Key messages waren voor mij de wil van alle stakeholders om hier samen aan te helpen, zeer inspirerend en zeer veelbelovend en hopelijk valt het niet stil na deze 3 inspirerende dagen ... en gaat deze community verder aan de slag met de inspiratie die we hebben opgedaan.

"Trust", de "Why" en digital informed consent lijken mij key aspecten waar we moeten over nadenken om de patiënt centraal te hebben, ook met hun data ;-)

"AI won't replace physicians. But physians who use AI will replace those who don't"

We moeten technologie omarmen i.p.v. af te stoten met de huidige pivacy, gdpr en andere  ;-)

 • Christel Van Vreckem

Ik heb inspiratie voor een project voor toepassing AI in de zorg. Ik heb potentiële partners leren kennen.

 • Filip Van Laecke

SD Worx is blij partner te kunnen zijn van dit 3-daags event. Nog maar eens is gebleken dat technologie en innovatie in de zorg een bijzonder veelzijdig én boeiend thema is. Met SD Worx zullen wij zelf blijven inzetten op digitalisering van de HR-processen in de zorgsector. Want ook daar mag men niet achterop blijven.  Hoe jullie aan de slag gaan na #IH2020
Neauma, Christophe jauquet
4 december, 2020
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten