Gebruikerstesten Centraal Mobiliteitsplatform
Bevraging van patiënten, mantelzorgers, zorgverleners en ambulancediensten. Door Happy Aging.
25 april, 2022 door
In4care, Leen Stulens 2
| Nog geen reacties

Ziekenfondsen, ambulancediensten en andere zorgpartners tekenden onder leiding van POM Limburg de toekomst van het Vlaamse niet-dringend ziekenvervoer uit. Door de vergrijzing, de toename van het aantal patiënten en de herstructurering van de ziekenhuissector stijgt de vraag naar dat vervoer sterk. Om die stijging de baas te kunnen moet de organisatie van het ziekenvervoer verder professionaliseren. 

Het project had de ambitie om, met een digitale tool, het aantal ritaanvragen beter af te stemmen op het beschikbare aanbod van ziekenwagens. In een eerste fase werd omschreven wat dit systeem allemaal moet kunnen. In een tweede fase werd een eerste prototype ontworpen door Appwise. Om meer inzicht te krijgen in de bruikbaarheid en begrijpbaarheid van dit eerste prototype van het Centraal Mobiliteitsplatform, voerde Happy Aging (zorgproeftuin van In4care) een aantal gebruikerstesten (usability testing) uit. Op die manier verzamelden we waardevolle feedback van mogelijke eindgebruikers. 

Voor dit onderzoek bevroegen we 9 personen, waaronder patiënten, mantelzorgers en zorgverleners die vervoer aanvragen alsook dispatchers van ziekenwagendiensten die vervoer aanbieden. Het prototype werd alvast positief beoordeeld, simpel en logisch, maar er zijn nog verbeteringen mogelijk. Ook zijn er nog vele vraagtekens rondom het business model en de juridische aspecten van een dergelijk systeem. 

Wie geïnteresseerd is in het volledige eindrapport, kan dit aanvragen door een mailtje te sturen naar LeenIn4care, Leen Stulens 2
25 april, 2022
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten