22 september, 2021 door
In4care vzw, Nico De fauw
| Nog geen reacties

Laureaat Zorgvinding "Digitaal Informatiebord" ziekenhuisbreed uitgerold in AZ Alma. 

Een digitale primeur voor het AZ Alma in Eeklo. Op een aantal diensten in het ziekenhuis werken ze vanaf vandaag met een digitaal informatiebord. Daarop staan de namen en foto's van het ziekenhuispersoneel dat op dat moment op de dienst aan het werk is. Het moet ervoor zorgen dat de bezoeker en de patiënten nog vlotter geholpen kunnen worden.

Deze innovatieve oplossing was één van de laureaten van de In4care projectoproep Zorgvinding (2019). Fantastisch om te zien hoe een idee is uitgegroeid tot een innovatieve oplossing die ziekenhuisbreed wordt geïntegreerd in de werking.Wie een familielid komt bezoeken wordt soms van het kastje naar de muur gestuurd. Dankzij het nieuwe informatiebord weten ze vanaf nu meteen bij welke verpleegkundige ze moeten zijn om een correct antwoord te krijgen. "Als je aan de foute verpleegkundige vraagt, dan is het een beetje als aan de telefoon, je wordt verschillende keren doorgeschakeld en iedereen wordt daar ambetant van", zegt Marleen Van De Woestyne, hoofdverpleegkundige zorgeenheid 24 AZ Alma. "Met dit bord kunnen we dat nu voorkomen. De bezoeker ziet meteen wie verantwoordelijk is, met foto erbij."

Uitbreiding naar hele ziekenhuis

Het AZ Alma zorgt hiermee voor een digitale primeur, want het is het eerste ziekenhuis dat met zo'n digitaal informatiebord werkt. Voorlopig alleen nog maar op een aantal diensten, maar dat zal binnen een paar weken uitgebreid worden naar het volledige AZ Alma.

In4care vzw, Nico De fauw
22 september, 2021
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten