Wat briljante mislukkingen leren over innoveren en ondernemen

ONLINE EVENT i.s.m. POM West Vlaanderen

Registration for this event is now closedNiet alle innovaties en plannen om te ondernemen verlopen zonder hindernissen. Duurzame waardecreatie verloopt nu eenmaal niet rimpelloos! En dat is ook normaal. Jammer dat we zo weinig leren uit onze verkeerde inzichten of “ mislukkingen”.

We richten ons te veel op succes en we zijn erop ingesteld om alle sporen van onze fouten en mislukkingen zo snel mogelijk uit te wissen. Dat is niet alleen jammer, maar zelfs gevaarlijk, zegt hoogleraar Paul Louis Iske. Juist in onze complexe en dynamische samenleving moeten we open zijn over gemaakte fouten en ze grondig analyseren om herhaling te voorkomen. Onze angst voor mislukking werkt bovendien belemmerend voor creatieve ideeën en innovatie.

‘Ondernemen is vallen en opstaan.’   

‘Van fouten maken kun je leren.’

Omdat we het zinvol vinden om je kennis te laten maken en om te gaan met alle facetten van het innoveren en ondernemen nodigen we je dan ook graag uit om deel te nemen aan het webinar op 1 april 2021 dat u zal inzicht geven in de soorten “ briljante mislukkingen “ en vooral wat we daaruit kunnen leren om sneller te komen tot een nieuw product of dienst op maat van de eindgebruiker dat je kan opschalen en zo economische en maatschappelijke impact realiseren.

PROGRAMMA:

10u30 : Verwelkoming door Nico De fauw CEO In4care en situering van nieuwe  zorginnovatieprojecten door Inge Taillieu, coördinator zorgeconomie POM West-Vlaanderen

10u40: Keynote : briljante mislukkingen door prof. dr. Paul  Louis Iske 

11u40 : Slotwoord, dhr. Lieven Tack , directeur POM West-Vlaanderen.

11u45 : einde

Paul Iske (1961) is hoogleraar Open Innovation & Business Venturing aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht. Hij houdt zich  vooral bezig met diensteninnovatie en sociale innovatie, met als specialiteit ‘Combinatoric Innovation’.  Hij legt verbindingen om daarmee mogelijkheden voor innovatieve en duurzame waardecreatie te creëren.

Paul is oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, met als doel begrip te kweken voor de complexiteit van innovatie en ondernemen. In zijn recent verschenen boek ‘Instituut voor Briljante Mislukkingen’ laat hoogleraar Paul Louis Iske zien hoe je ruimte kunt maken om te experimenteren, innoveren en leren. Juist in onze complexe en dynamische samenleving moeten we open zijn over gemaakte fouten en ze grondig analyseren om herhaling te voorkomen. Onze angst voor mislukking werkt  bovendien belemmerend voor creatieve ideeën en innovatie.Deze vier projecten werden ingediend i.k.v. de GTI West-Vlaanderen binnen het EFRO Vlaanderen programma. De totale kost van vier projecten bedraagt 781.217 euro. Het project rekent op 312.486,76 euro Europese steun van EFRO.

#samenondernemen #waardegedrevenzorg #zorgvanmorgen #meerwestvlaanderen 

Datum & Tijd
donderdag

1 april 2021

10:30 11:45 Europe/Brussels
Locatie

ONLINE EVENT

België
--ONLINE EVENT--
Krijg het adres
DEEL

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.

Hashtag: #geenaprilvis