Klantgericht innoveren en cocreëren

Registration for this event is now closed

De verwachtingen van personen met een zorgnood stijgen waardoor de zorg steeds complexer wordt. Klantgerichte innovatie en vernieuwing zijn daarom belangrijker dan ooit. Luisteren naar de noden van de eindgebruiker en deze behoeften vertalen naar concrete  innovaties lijkt evident, maar gebeurt in de praktijk niet altijd. 

Binnen het Abetio-project werkten de partners samen aan een klantgerichte oplossing voor patiënten met een verstoord eetproces. Ze ontwikkelden een multifunctionele bordverhoger die resulteerde in een win-win voor elke betrokken partij. Een verhoogd welzijnsgevoel voor de persoon in kwestie en de mantelzorger en tijd die vrij komt voor het ondersteunend personeel om kwaliteitsvolle zorg te verlenen aan medebewoners. Een uitmuntend voorbeeld van multi-actor cocreatie. 

Bij klantgericht innoveren en cocreëren vormen de behoeften en wensen van de klanten het uitgangspunt voor de ontwikkeling van nieuwe oplossingen en producten. Dit leidt tot een betere kwaliteit van de zorg en een grotere tevredenheid van de eindgebruiker.

Tijdens het slotevenement van 20 april  gaat Piet Verhoeve, directeur innovatie Medvia dieper in op de praktische toepassingen van klantgericht innoveren en cocreëren in de zorgsector, en hoe deze concepten kunnen bijdragen aan een betere en meer toekomstbestendige gezondheidzorg. De projectpartners van Abetio lichten de belangrijkste bevindingen binnen hun traject toe.

Deelname is gratis na inschrijving via de registratiemodule bovenaan deze pagina. 

Programma

10u45

Ontvangst

11u00

Verwelkoming door Patrick Deferme, directeur De Lovie vzw

11u10

Situering van de maatschappelijke uitdaging

Pieter Stragier, coördinator de HUB bij De Lovie vzw

Daisy De Backer, verantwoordelijke paramedici & begeleiders wonen en leven O.L.V. Gasthuis

Voorstelling van de onderzoeksresultaten

Tineke Verkest, onderzoeker Zorglab VIVES

Uitdaging in het ontwerpen met en voor de gezondheidszorg 

Steven Dehollander, CEO Pilipili

11u45

Klantgericht innoveren en samenwerken in de gezondheidszorg 
Piet Verhoeve, directeur innovatie Medvia

12u15

Netwerkreceptie

ProjectpartnersMet steun van

Dit project werd ingediend i.k.v. de GTI West-Vlaanderen binnen het EFRO Vlaanderen programma. De totale kost van het bedraagt 110.636 euro waarvan 44.254 euro Europese steun van EFRO.  

Door deel te nemen aan dit slotevent gaat u akkoord dat uw gegevens opgenomen worden op een aanwezigheidslijst die wordt verspreid onder de organisatoren van dit evenement en met de privacyverklaring. U gaat hierbij ook akkoord dat beeldmateriaal van u genomen en eventueel verspreid wordt voor publicitaire doeleinden. Heeft u vragen over de gegevensverwerking? Contacteer ons.

Datum & Tijd
donderdag

20 april 2023

10:45 13:30 Europe/Brussels
Locatie

De Lovie vzw

Krombeekseweg 82
8970 Poperinge
België
--De Lovie vzw--
Krijg het adres
DEEL

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.

Hashtag: #zorgcreatie #innoverenmetimpact #samenondernemen #ecosystems #digitalhealth