Iedereen mentaal Well-zijn

Registration for this event is now closed

Onze huidige samenleving wordt geconfronteerd met steeds grotere uitdagingen op vlak van mentaal welzijn. Doordacht investeren in mentale gezondheid door bedrijven en de gezondheidszorg is daarom belangrijker dan ooit. 

Mentaal welzijn heeft een invloed op hoe mensen presteren en omgaan met stressvolle situaties. Veerkracht versterkt ons vermogen om te herstellen na tegenslagen en om beter om te gaan met deze uitdagingen. Het versterken van mentaal welzijn en veerkracht is niet alleen belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van mensen, maar ook voor de productiviteit en het succes van bedrijven en de gezondheidszorg.

Digitale innovaties kunnen de patiënt hierbij ondersteunen, omdat ze niet enkel effectief maar ook zeer toegankelijk zijn. Het online behandelplatform Well, ontwikkeld binnen het InnoPsy-project, is daarvan een knap voorbeeld. Well is een platform waarop patiënten korte gestandaardiseerde sessies kunnen volgen om veelvoorkomende psychische problemen aan te pakken. 

Tijdens het slotevenement van 16 mei gaan Tom Van Daele en Ernst Koster dieper in op het belang van welzijn en veerkracht zowel in de zorgsector als bij bedrijven. Isabelle Hoebrechts toont aan waarom je als organisatie best inzet op mentaal welzijn en de projectpartners van Innopsy lichten de belangrijkste bevindingen uit het project toe.

Deelname is gratis na inschrijving via de registratiemodule bovenaan deze pagina. 


Programma

18u00

18u10
18u40


19u10

19u30

Verwelkoming

Het belang van welzijn en veerkracht
Tom Van Daele, klinisch psycholoog en onderzoeksleider Expertisecel Psychologie, Technologie & Samenleving Thomas More
Prof. Ernst Koster, Universiteit Gent

Het belang van mentaal welzijn voor bedrijven
Gina Peeters, well-being expert Attentia

Projectpartners over de nood en oplossing

Netwerkreceptie

Projectpartners

Met steun van


Dit project werd ingediend i.k.v. de GTI West-Vlaanderen binnen het EFRO Vlaanderen programma. De totale kost van het bedraagt 184.418 euro waarvan 73.767 euro Europese steun van EFRO.   

Door deel te nemen aan dit slotevent gaat u akkoord dat uw gegevens opgenomen worden op een aanwezigheidslijst die wordt verspreid onder de organisatoren van dit evenement en met de privacyverklaring. U gaat hierbij ook akkoord dat beeldmateriaal van u genomen en eventueel verspreid wordt voor publicitaire doeleinden. Heeft u vragen over de gegevensverwerking? Contacteer ons.

Datum & Tijd
dinsdag

16 mei 2023

18:00 21:00 Europe/Brussels
Locatie

Kasteel Tillegem

Tillegemstraat 81
8200 Brugge
België
--Kasteel Tillegem--
Krijg het adres
DEEL

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.

Hashtag: #zorgcreatie #innoverenmetimpact #samenondernemen #mentalhealth #digitalhealth