Focus-sessie: Micro-degree 'innovator in zorg & welzijn'

Een initiatief van Associatie KU Leuven, In4care, Zorgnet-Icuro, Vlaams Welzijnsverbond.

Registration for this event is now closed

Verscheidene partners uit de zorg- en welzijnssector hebben samen met verschillende kennisinstellingen de krachten gebundeld om twee opleidingen (micro-degrees) omtrent "Innovator in zorg en welzijn" te organiseren. Eén opleiding is op het niveau van een professionele bachelor voor tactisch-operationele functies (niveau 6) en één op het niveau van een master, in eerste instantie gericht op management functies (niveau 7).

De opleidingen hebben beiden als doel om gezondheids- én technologieprofessionals de vaardigheden, kennis en attitude bij te brengen om vanuit een ambassadeursrol op de werkvloer de inzet en het gebruik van technologie in de zorgsector te faciliteren en implementeren.

Deze innovatieve oplossingen kunnen een waardegedreven gezondheids- en welzijnszorg ondersteunen via:

- De ontwikkeling of verbetering van het gezondheids- en welzijnsbeleid, systemen, producten en technologieën, alsook diensten en methodes om de gezondheid en het welzijn van personen te verbeteren;

- De verbetering van zorg en welzijn zoals die door het individu (en zijn omgeving) wordt ervaren en de verhoging van de kwaliteit van leven van zij die beroep doen op gezondheids- en welzijnsorganisaties.

- De ondersteuning van professionals zodat deze hun werk op een duurzame manier kunnen uitvoeren.

Programma focus-sessie:

13u – 13u30: Terugkoppeling en bespreking van de nodenanalyse: meer dan 200 mensen uit de zorg- en welzijnssector hebben een online bevraging (nodenanalyse) ingevuld ter voorbereiding van het inhoudelijk invullen van deze opleidingen/micro-degrees.

13u30 – 14u30: Voorstel en bespreking van de voorgestelde opleidingsonderdelen: keuze tussen de opleiding op niveau 6 (tactisch-operationele functies ) of op niveau 7 (management functies)

14u30 – 15u: Discussie over werken aan een optimaal leerklimaat

Een sessie van In4care i.s.m.  Associatie KU Leuven, Zorgnet-Icuro en Vlaams Welzijnsverbond.

Met de steun van ESF.

 

Datum & Tijd
dinsdag

16 februari 2021

13:00 15:00 Europe/Brussels
Locatie

ONLINE EVENT

België
--ONLINE EVENT--
Krijg het adres
Organisator

In4care vzw

+32 470 12 27 37
inside@in4care.be
DEEL

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.