Zorg2030 - In4care doet mee, jij ook?!
31 juli, 2018 door
Zorg2030 - In4care doet mee, jij ook?!
In4care vzw, Administrator
| Nog geen reacties
Odoo CMS - een grote afbeelding

Terwijl velen het eens zijn met de diagnostiek van onze gezondheidszorg, blijft veel bij het oude. Er verandert heel veel, maar weinig aan de fundamenten. En wat verandert, verandert (te) traag. Waar willen we met onze gezondheidszorg eigenlijk naartoe? Op 18 september gaven het UZ Brussel en de VUB met ZORG2030 het startschot van een brede dialoog met de samenleving over de gezondheidszorg in 2030. Zij doen dit naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van het universitair ziekenhuis en van de 40 jaar aanwezigheid van de Faculteit Geneeskunde en Farmacie op de campus Jette.

Wie ideeën heeft, kan die publiceren op het online dialoogplatform www.zorg2030.be. Het doel is om eveneens experts uit andere disciplines dan de zorg aan te sporen mee te denken: de ideeën en suggesties zijn ook welkom van ICT-ers, architecten, specialisten in facility management, onderwijs, administratie, (wetenschappelijk) onderzoek, ... Maar de dialoog wil meer zijn dan een loutere gedachtewisseling onder experts. Het initiatief wil ook patiënten - zij om wie het tenslotte allemaal draait of zou moeten draaien – aansporen om deel te nemen. Kortom, iedereen die van kortbij of van ver betrokken is bij de gezondheidszorg wordt uitgenodigd om mee te denken en te dialogeren.

In november vinden ook dialoogdagen plaats. Op 18 november dialogeren Nederlandstalige en Franstalige patiënten over de zorg in 2030. Daarnaast zijn er ook dialoogmomenten voorzien bij patiënten thuis. Zorgverstrekkers en andere betrokkenen komen op 24 ('s avonds) en 25 november (voormiddag) samen voor deze dialoog. Wie wil deelnemen, kan zich inschrijven via www.zorg2030.be.

De ganse denk- en dialoogoefening zal in de lente van 2018 uitmonden in een visiedocument dat de ideale kenmerken schetst van de gezondheidszorg van morgen, mét de focus op het respect voor en de steun aan de mens in nood. Het kan een duidelijk kader zijn dat zinvol is voor iedereen werkzaam in en betrokken bij de Belgische gezondheidszorg.

ZORG2030 wordt ondersteund door o.m. de Federale Neutrale Vereniging van Verpleegkundigen, in4care, VOKA Health Community, Zorgnet-ICURO, Kanaal Z, ZOPP Brussel (ZelfhulpOndersteuning en PatiëntenParticipatie - regionale antenne Brussel), en andere partners.

Zorg2030 - In4care doet mee, jij ook?!
In4care vzw, Administrator
31 juli, 2018
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten