Samenwerking met Digital Health Center (Nl)
28 augustus, 2018 door
Samenwerking met Digital Health Center (Nl)
In4care vzw, Bart Collet
| Nog geen reacties

Waarom het wiel opnieuw uitvinden als je ook met elkaar kunt samenwerken. Zo dachten de netwerkorganisaties Digital Health Center (Nederland) en In4Care (België) erover.

Beiden organisaties stimuleren en ondersteunen het gebruik en opschaling van innovaties in de zorg. 

Door de handen ineen te slaan kunnen we op grotere schaal vragen en noden uit de zorg en innovatieve technologieën en realisaties samen brengen. We vergroten enerzijds ons intersectoraal netwerk van actoren uit zorg en welzijn, anderzijds maken we het voor start-ups en ondernemingen makkelijker om (Internationaal) use cases en pilots op te zetten. Tegelijk biedt deze samenwerking voor leveranciers en startups een grotere afzetmarkt, waardoor er voor hun ook een acceleratie plaats kan vinden. 

Naast het scannen en scouten van leveranciers en startups zien Digital Health Center en In4Care ook mogelijkheden om samen op te trekken rondom het toegankelijk maken van innovaties voor de patiënt, cliënt en zorgprofessional. Zo hebben beiden organisatie een uitleenservice voor technologieën. Wanneer we data samen gaan verzamelen over het gebruik van deze toepassingen zijn we sneller in staat om feedback te verzamelen, te evalueren en ter beschikking te stellen voor een grotere groep van zorggebruikers.

Nico De fauw van In4Care en Sanneke Langendoen van het Digital Health Center zien het als een mooie eerste stap in deze internationale samenwerking.

Meer informatie vindt u op: www.digitalhealthcenter.nl  

Samenwerking met Digital Health Center (Nl)
In4care vzw, Bart Collet
28 augustus, 2018
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten