In4care Pilots Table @Happy Aging
18 Oktober 2018
10 september, 2018 door
In4care Pilots Table @Happy Aging
In4care vzw, Bart Collet
| Nog geen reacties
Odoo CMS - een grote afbeelding

Op donderdag 18 oktober organiseert In4care een Pilots Table matchmaking Event tijdens de Happy Aging Day van Happy Aging Life Tech Valley.

De vijf start-ups die aan bod komen zijn:

1) Emma.health: Emma.health helpt je gezond te blijven. Na een digitale medische intake door een chatbot krijg je, net zoals je wagen, een overzicht van je gezondheid onder de vorm van een dashboard. Dit dashboard integreert dan de harde medische data (biomarkers, lifestyle-factoren,...) en helpt je van daaruit om vanuit data-gedreven, gepersonaliseerde en preventieve geneeskunde je gezondheid op een begrijpbare manier in kaart te brengen.

2) Stil (http://www.stil-technology.com/): Wereldwijd zijn er 45 miljoen mensen die last hebben van hevig trillende handen, ook wel tremor genoemd. Deze tremor is een bekend symptoom bij de Ziekte van Parkinson's en Essentiële Tremor, en zorgt er voor dat deze mensen de grootste moeite hebben met Activiteiten in het Dagelijks Leven (ADL). Huidige behandelmethoden om tremor te verhelpen zijn ineffectief en hebben veel bijwerkingen; er is een grote vraag naar een nieuwe oplossing. STIL ontwikkelt een pols-brace die tremor patiënten weer een stabiele hand kan geven. Hiervoor maken we gebruik van het concept van noise-cancelling. We voegen aan anti-trilling aan de arm toe om de tremor te onderdrukken en de hand weer stabiel te maken. Op deze manier kan tremor effectief bestreden worden zonder daarbij afhankelijk te zijn van medicatie.

3) Intocare: into.care is een slim en intuïtief te gebruiken mobiel platform voor en door zorgprofessionals. Onze technologie helpt langetermijn zorgorganisaties de workflow te verbeteren, meer efficiënt samen te werken en gemakkelijker te connecteren, zodat zorgorganisaties zich kunnen toeleggen op wat echt telt: kwalitatieve zorg. Wat onderscheidt ons van de concurrentie: • 66% minder administratie • 90% minder trainingstijd • Volledig geïntegreerd met andere datastromen (bijv. alarmsystemen etc.) • Live dashboard, dat een inzicht geeft in de kwaliteit en performantie van je zorginstelling => zij hebben mij geen aangepaste tekst bezorgd, maar ik vermoed dat jullie nog een tekstje hebben dat jullie voor de vorige pilot tables gebruikt hebben? Zoja, zou  je ons dat tekstje dan ook kunnen bezorgen?

4) Zorgcentrale: Z-plus is een zorgcentrale voor en door zorgaanbieders. We zijn een pluralistische coöperatieve, werken in een B2B-setting en beschikken over tonnen aan expertise, kennis en kunde op het werkterrein. Ons doel is om iedereen, jong en oud, gezinnen of alleenstaanden, actief of met behoefte aan ondersteuning de mogelijkheid te bieden zo lang mogelijk thuis te wonen met de grootst mogelijke autonomie. Via een platform voor alarmering en nieuwe vormen van zorginteracties, telecare en telemonitoring, bieden we innovatieve en persoonlijke dienstverlening op afstand aan, met professionele interventie indien nodig. De dienstverlening die we aanbieden gaat steeds hand in hand met face-to-face zorg.Samen met onze partners en businessklanten gaan we op zoek naar de beste oplossing voor extra en innovatieve zorgondersteuning.

5) Attractive2wear: Trek, sleur & sjorwerk wordt geobserveerd bij het aankleden van zwaar zorgbehoevende personen, wat voor deze laatste allerlei discomforten veroorzaakt. Bovendien vormt dit al helemaal geen ergonomisch ideale situatie voor de zorgverlener/mantelzorger gecombineerd met de nodige werkdruk. Attractive2Wear past als dienstverlening kledij aan van deze zwaar zorgbehoevende personen en realiseert dit is samenwerking met het stikatelier van maatwerkbedrijf Bewel als maatschappelijk verantwoorde onderneming. Hierdoor kan het aan- en uitkleden in bed comfortabel verlopen voor deze personen en ergonomisch verantwoorder uitgevoerd worden door de zorgverlener/mantelzorger met een bijkomend voordeel aan een verlaging van de werkdruk. Dit omdat de volledige zorg in bed aan ontkleden, wassen, verschonen en aankleden hierdoor kan gerealiseerd worden door de zorgvrager maar één keer te moeten draaien van rug- naar zijlig e.o..


Meer informatie? Er bij zijn? 


Klik hier voor meer informatie over de HappyAgingDay.


Klik hier om in te schrijven voor de In4care Pilots Table @HappyAgingDay

In4care Pilots Table @Happy Aging
In4care vzw, Bart Collet
10 september, 2018
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten