Het verslag van een bezoeker #IH2020
Lies is een jonge zorgprofessional. Ze beschrijft haar indrukken van de eerste dag van Inspire Health & Care.
2 december, 2020 door
Het verslag van een bezoeker #IH2020
Neauma, Christophe jauquet
| Nog geen reacties

Een online congres, what’s in a name?

Waw. Fascinerend. motiverend. En vooral inspirerend! Iets wat dit event niet enkel als naam draagt maar zeer zeker ten volle ten uitvoer brengt. Dit is alvast een eerste summiere maar oprechte bevinding. Heel eerlijk, na de editie van vorig jaar die bruiste van leven en energieke organisaties die hun vibe letterlijk weten over te brengen, voelde deze noodgedwongen online editie voor mij eerst wat onwennig aan. Maar dat veranderde eigenlijk wel snel.


Young graduate getting inspired.

Ik ben Lisa. Ik ben net afgestudeerd in juni als master overheidsmanagement en ben nu een paar maand actief  op de arbeidsmarkt in de bijzondere jeugdzorg. Ik heb het geluk dit online event fysiek te kunnen volgen en neem jullie even mee doorheen deze inspirerende reis.


Het belang van verbinding.

Als net afgestudeerde, tevens ook online moeten gebeuren is, ben je op zoek naar organisaties waar er mogelijkheden tot groeien, ondernemen en ambities nastreven als uitgangspunt gelden. Wel, hier tijdens deze online editie zijn dit alvast elementen die een rode draad vormen. Een connectie (en neen ik heb het niet over de wifi) die alle zeer verscheidene organisaties hier aanwezig weet te verbinden. Zowel patiënten, hulpverleners en atleten; zowel als ingenieurs, muzikanten en politici gaan hier samen door één deur. Iedereen gaat met elkaar in gesprek. Zoveel nieuws, zoveel interesse, zoveel interactie. Zoals onze premier het deze ochtend zo mooi zei : “laat deze covid-crisis het verspreiden van ideeën niet tegenhouden”. Ook al kunnen we niet fysiek bij elkaar zijn of geen bemoedigend schouderklopje geven, laat ons wel nog steeds in contact treden. Met iedereen. En dat is nu net wat ik hier mag ervaren.


Out of the box.

Op dit online platform heeft het virus geen inspraak. Hier ontmoeten zorg en welzijn elkaar op een totaal andere manier. Totaal anders in de zin van “hoe kunnen we samen de handen in elkaar slaan?”, “ wat kan ik van jou leren en hoe kunnen we elkaar constructief bijsturen?”. In4care slaagt er ook ditmaal weer in om out of the box te denken. We worden als kijker verrast met atypische sprekers en interactieve sessies. Zo kwam de organisatie Kokoro die ons op een toegankelijke manier informeert over het maken van bewuste keuzes die een impact hebben op body en mind. Een muzikant, zoals Jef Neve, brengt diepgang en betekenisgeving in zijn muziek weet te leggen. Maar hij leerde ons hier ook op een andere manier kijken naar de wereld. Neem dit mee en pas dit toe op jouw domein en verrijkt niet enkel jezelf maar ook de anderen rondom jou op een zeer dankbare manier.


Being inspired.

Dankzij deze brede waaier van kennis en inzichten kan het niet anders dan dat we straks allemaal rechtsboven op het rode kruisje van ons scherm klikken met een gevoel van opluchting. Een gelukzalig gevoel dankzij de verrijking die deze eerste dag ons heeft bijgebracht.
#Getinspired, wees maar zeker. Ik ben inspired en ik kijk al uit naar morgen, een nieuwe veelbelovende, inspirerende dag. The future looks bright!

Het verslag van een bezoeker #IH2020
Neauma, Christophe jauquet
2 december, 2020
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten