#Zorg2021

Bereid je voor op de impact van COVID-19

op zorg en welzijn. 


 

De toekomst van zorg en welzijn realiseren we samen. Nu!

In4care wil zorg -en welzijnsorganisaties ondersteunen om zich voor te bereiden op het post-corona tijdperk. En dat doen we samen.

Wil ook jij samen met In4care nadenken over en vorm geven aan de toekomst? Jouw zorg -en welzijnsorganisatie voorbereiden op deze nieuwe realiteit, met nooit geziene mogelijkheden en uitdagingen? Of wil je je als ervaringsdeskundige engageren (patiënt, cliënt, bewoner e.a. zorggebruiker)?

Bekijk de oproep in het filmpje!  Ga de uitdaging aan en volg samen met ondertussen meer dan 200 andere deelnemers het #Zorg2021 traject 

Traject #zorg2021 bestaat uit 4 pijlers:

1. #getinspired: laat je inspireren over mogelijke toekomstscenario’s 

2. #getconnected: kom in contact met de juiste personen en organisaties via het In4care netwerk

3. #getsmarter: samen zoeken we naar oplossingen voor jouw noden (zie o.a. noden geformuleerd op onze In4corona pagina)

4. #getitdone: maak ook effectief zelf deze oplossing, dien deze eventueel in als Zorgvinding (voor eind september) en krijg zo een extra duwtje in de rug om je oplossing te realiseren.


Op ons Inspire Healthcare Event van 04/12 in Gent (Flanders Expo) zullen we een overzicht presenteren van alle resultaten, learnings, concrete realisaties etc.

Daarnaast zal de input die we verzamelen tijdens dit traject meegenomen worden in de opbouw van een nieuwe verhaallijn die Health House (samen met o.a. In4care) aan het    uittekenen is.1.#getinspired  

Tijdens deze interactieve webinars laten we graag enkele mensen aan het woord met een uitgesproken visie over het post-corona tijdperk. 

De focus zal hier liggen op de impact op onze samenleving, op de zorgorganisatie en de implementatie en ontwikkeling van innovatieve oplossingen. 


Odoo CMS - voorbeeld zwevende afbeelding

18/06: SLOTDEBAT #getinspired gemodereerd door Lisbeth Imbo (VRT)

Meld je nu aan om het debat te volgen via onze Facebook Live:    SCHRIJF HIER IN

Odoo CMS - voorbeeld zwevende afbeelding


04/06Christophe Jauquet (auteur Healthusiasm): over hoe het Healthusiasme ook de zorg zal veranderen!
Schrijf nu in om de webinar met Christophe Jauquet te volgen:    SCHRIJF HIER IN


28/05 :   Mieke Vandorpe  (Excelleren in ouderenzorg): over de impact op ouderenzorg, gevolgd door een  debat met  Dominique Roodhooft (CEO Zorg-Saam), Johan Demuynck (CEO Zorgbedrijf Antwerpen), Marc Vlaeminck (Operationeel Manager Senior Living Group), Luc Van Moerzeke (CEO Vulpia), Christian Fillet (CEO Mintus Brugge)

>>>  HERBEKIJK (paswoord 0x$7!2^Q )

>>> DOWNLOAD DE PRESENTATIE

14/05 Prof. Koen Kas   (Healthcare futurist) : over de impact van implementatie van nieuwe technologiën e.a. innovatieve oplossingen

>>> HERBEKIJK

>>> DOWNLOAD DE PRESENTATIE  

07/05 Jan Flament  (CEO AZ Geel): over de impact op algemene ziekenhuizen

>>>  HERBEKIJK (Paswoord: 7y@4l#5F)

>>>  DOWNLOAD DE PRESENTATIE

30/04 : Rik Vera   (Nexxworks): over de impact op onze samenleving 

>>>  HERBEKIJK (paswoord  4G?*=$2U )

>>>    DOWNLOAD DE PRESENTATIE 

> >>  BEKIJK DE SAMENVATTING VAN DE VISUAL HARVESTER

23/04 Marc Noppen  (CEO UZ Brussel): over de impact op onze gezondheidszorg       

>>>  HERBEKIJK (paswoord  1X*41n*o)

>>>   DOWNLOAD DE PRESENTATIE 


Niemand zag dit aankomen, en toch waren we vooruit aan het stappen met onze ogen open. Niemand zag dit aankomen, en toch wisten we dat het er wel eens kon van komen. Niemand zag dit aankomen, … en plots was het hier.

De afgelopen weken wordt er vaak gepraat over hoe “ongewoon” deze periode aanvoelt. Want het zijn uiteraard ongewone tijden. Wat vroeger gewoon en dagdagelijks was, lijkt nu een luxe uit een veilig verleden. Wat vroeger zekerheden waren, blijken dat vandaag helemaal niet meer te zijn: vrienden zien; veilig voelen; gaan en staan waar je wilt; plannen maken… Het heeft elk van ons gedestabiliseerd. Soms voelt het alsof we stil staan. En met ons lijkt dan de ganse wereld geïmmobiliseerd te zijn. Soms voelt het dan weer als één onrustig rondrennen. En met ons lijkt de ganse wereld in rep en roer.

Maar het zijn inderdaad ongewone tijden. En wat vroeger onmogelijk was, lijkt nu plots (on)gewoon nodig. De pijnpunten en zwaktes van een systeem worden namelijk blootgesteld in een crisis als deze. Wat vroeger gewoon uitgesteld kon worden, kunnen we vandaag niet meer missen. We zoeken naar oplossingen om die pijnpunten en zwaktes op te vangen. Het is wat we vandaag zo (on)gewoon nodig hebben. Het vraagt snelle verandering. Het vraagt om de toekomst vandaag vorm te geven. Maar het vraagt ook om de toekomst vandaag te realiseren. Het is aan ons om een toekomst te bouwen die de toekomst nodig heeft, vandaag al.

Het zijn ‘ongewone’ tijden. Dit is een ongewoon moeilijke opgave. Maar sinds onze oproep, geloven wij meer dan ooit dat we dit kunnen realiseren. Dit voelen we in jullie reacties, jullie betrokkenheid en jullie motivatie. Het bundelen van al deze expertises, maakt ons sterker te doen wat een tijdje geleden misschien nog onmogelijk was. Het zal ons sterken om het hoofd te bieden aan wat niemand zag aankomen. Want nu is het hier. Onze ogen zijn open en we stappen samen vooruit. Een nieuwe toekomst in. Eén die we samen zullen realiseren. CJ.

2. #getconnected


Na het inspireren is de volgende fase het inventariseren en bij elkaar brengen van enerzijds noden en vragen, anderzijds van mogelijke oplossingen.


24/06 Online netwerkevent #GETCONNECTED

 

Odoo CMS - voorbeeld zwevende afbeelding

Op 24 juni (16.00-18.00u) brengen we meer dan 500 deelnemers bij elkaar om samen na te denken en oplossingen te zoeken (en hopelijk vinden) voor noden, problemen en uitdagingen waar de zorg -en welzijnsssector mee geconfronteerd wordt. In een ontzettend snel veranderende en onzekere wereld een meer dan ooit actueel thema. 

De deelnemers zijn enerzijds directieleden, artsen, innovatiemanagers,...uit zorg en welzijn, anderzijds start-ups e.a. bedrijven uit Vlaanderen en Nederland die innovatieve oplossingen en diensten aanbieden/ontwikkelen. 

Met dit online netwerkevent #getconnected willen we ziekenhuizen, woonzorgcentra, voorzieningen voor mensen met een beperking, organisaties uit de geestelijke gezondheidszorg, bijzondere jeugdzorg en kinderopvang ondersteunen om zich voor te bereiden op de nabije toekomst! #zorg2021.Mis dit online netwerkmoment niet en schrijf onmiddellijk in! (deelname is gratis):    SCHRIJF HIER IN3. #getsmarter

Na het inspireren en connecteren begeleiden we de deelnemers in het vinden van oplossingen voor de gefromuleerde noden, problemen en uitdagingen.


4. #getitdone

Tot slot gaan we ook samen deze oplossingen maken en kan er eind september 2020 via de projectoproep Zorgvinding ook een financiële impuls gegeven worden.