Project Geheugenpaleis: Wedstrijd

Project Geheugenpaleis: Wedstrijd

Dementie, iedereen krijgt ermee te maken en we weten vaak niet hoe we dat moeten aanpakken, thuis of in een zorginstelling. In4Care verkent innovatieve ideeën en oplossingen en biedt ze aan bij haar leden.

Kasper Bormans, onderzoeker aan de Leuven School for Mass Communication Research (Universiteit Leuven) schreef hierover het boek 'Een nieuw geheugenpaleis' en bouwde de bijhorende app ‘MemoryHome’ waarmee hij de communicatie tussen personen met dementie en hun omgeving wil verbeteren. Elk boek bevat een unieke code om met de applicatie aan de slag te gaan.

In de app wordt informatie opgeslagen over zichtbare objecten in het huis van de persoon met dementie zoals een tafel, fornuis, schilderij of bed en gekoppeld aan positieve herinneringen aan dierbare personen. Het is bedoeling dat de betrokkene zelfstandig of samen met bijvoorbeeld hulpverleners, mantelzorgers en familieleden met behulp van de app dagelijks deze route afleggen. Deze wetenschappelijk onderbouwde techniek verhoogt niet alleen hun welbevinden, maar spoort hen bovendien aan om actief in beweging te komen. Via actieve visuele beeldvorming worden hersengebieden getriggerd die in het ziekteproces worden aangetast.

In4Care steunt dit soort innovaties en wil ze graag kenbaar maken bij haar leden.

Daarom hebben we nu een wedstrijd waarbij In4care leden 10 boeken ‘Een nieuw geheugenpaleis’ met bijhorende app (enkel op tablet) kunnen winnen.

Wat moet je hiervoor doen ! 

  • Vul dit online ‘Inschrijvingsformulier’ in en geef aan waarom of voor wie je graag een boek ‘Een nieuw geheugenpaleis’ zou hebben.
  • Deze wedstrijd eindigt op 15/6/2018. Kort daarna hoor je of je bij de gelukkigen bent.
  • Wedstrijd exclusief voor In4care leden. Maximaal 1 boek per In4Care lid.

Uiteraard kan je ook al ‘Geheugenpaleis’ boeken bestellen via deze link