Ontbijtsessie hulpmiddelen en 3D-printen

04 december 2018

Ontbijtsessie hulpmiddelen en 3D-printen

Op dinsdag 4 december organiseert In4care i.s.m. RVO Society, VLAIO (Team Bedrijfstrajecten), Trefpunt Zorg en Fabrieken voor de Toekomst - Zorgeconomie , een ontbijtsessie met als thema: hulpmiddelen en 3D-printen in de zorg.

Deze sessie gaat door in HangarK (Kortrijk)We laten je tijdens de ontbijtsessie  (we voorzien een luxe verwenontbijt) graag kennis maken met enerzijds enkele innovatieve state of the art hulpmiddelen die de zorg en het comfort voor de patiënt (en in extenso de zorggever of mantelzorger) kunnen verbeteren. Daarnaast laten we ook zien op welke manier men aan de slag kan gaan om met een bescheiden budget zelf hulpmiddelen te maken. (Makerhealth)

Anderzijds hebben we het over 3D printen, voorbeelden die de media halen spreken altijd tot de verbeelding. Maar wat in de zorg? Welke concrete toepassingen en mogelijkheden zijn er nu reeds? En is het zinvol, betaalbaar om als zorg -en welzijnsorganisatie nu een 3d-printer in huis te halen?


Programma

8u00 - Ontvangst

8u25 - Welkomstwoord

8u30 - Sessie Hulpmiddelen

9u - Sessie 3D printen

  • Kris Binon van Flam3D met een overzicht van de mogelijkheden van 3D printen in zorg en welzijn
  • Bart Vaneeckhout van Aqtor
  • Lieselot Rogghe van CADskills


9u20 - Sessie Makerhealth

*Lieven De Couvreur van Howest over Makerhealth en het faciliteren van laagdrempelige innovaties tussen zorgorganisaties, industrieel ontwerpbureau’s en sociale werkplaatsen. (Er is ook een mogelijkheid om in te stappen in dergelijk traject)

9u30 - Netwerking

10u - Einde

 

Praktisch


Dinsdag 4 december  2018 van 8u tot 10u.

Locatie: HangarK, Nelson Mandelaplein 2, 8500 Kortijk 

Schrijf je hier in voor 1 december 2018.

Kostprijs: 25€ (20€ voor CERA-vennoten en In4care leden), inclusief ontbijt.