in4care Community

Welkom

op de In4Care community!

Beste In4Care lid, welkom op dit online interactief forum. Als lid, en met een login, kan u op dit forum :

  • vragen stellen in verband met innovatie in de zorg,

  • andere leden verder helpen,

  • interessante vernieuwende projecten ontdekken,

  • én op de hoogte blijven van diverse events en initiatieven.

Veel plezier ... en aarzel niet ons te contacteren bij eventuele vragen of verzoeken!

0

Healthcare Heroes is een incubator voor de innovatieve gezondheidsideeën van morgen.

Avatar
Bart

Healthcare Heroes is een incubator voor de innovatieve gezondheidsideeën van morgen. Het project, in samenwerking met de KUL en UCL, staat open voor alle Belgische studenten en wordt begeleid door experts uit alle vakgebieden. Op het programma: workshops, coaching en de kans om je project voor een duurzame gezondheidszorg te verdedigen bij de beleidsmakers.

Healthcare Heroes mikt op de healthcare heroes van morgen. Het programma is een initiatief van AbbVie, in samenwerking met verschillende partners: het Kot Santé, een “kot à projet” in Woluwé, de Leuvense studentenvereniging AFC (Academics for Companies), IMEC, de Algemene Pharmaceutische Bond (APB), Domus Medica, Partena Ziekenfonds, de Europese Patiëntenacademie (EUPATI) en de Société Scientifique de Médecine Générale (SSMG). Elk op hun manier zijn ze allemaal bezig met de gezondheidszorg van morgen.

Healthcare Heroes in een notendop

De extracurriculaire trainingsmodule bestaat uit 4 sessies:

- Sessie 1 (7 oktober aan de UCL / 8 oktober 2019 aan de KUL): een inspirerende avond waarop een expert uit het terrein, een chronische patiënt en een innovatieve startup hun inspirerend verhaal vertellen en hun visie delen over de toekomst van de gezondheidszorg. Hun uiteenzetting wordt gevolgd door een kort debat met andere experts, gemodereerd door Marlène de Wouters. Tijdens dit debat wordt samen nagedacht over de ideeën en vragen die de sprekers opwierpen.

- Sessie 2 en 3 (18 en 19 oktober 2019 aan de UCL / 25 en 26 oktober 2019 aan de KUL): een "Hackathon", met coaching door experts en brainstormsessies om je ideeën te ontwikkelen. Na deze 2 dagen stel je jouw ideeën voor aan de experts.

- Sessie 4 (februari 2020): finale met 4 projecten. Je pitcht je idee bij de beleidsmakers.

Meer informatie:

Door je te registreren voor dit evenement, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van deze wedstrijd.

https://www.eventbrite.be/o/healthcare-heroes-22572267520

Avatar
Negeren