Events

Events

Uiteraard willen we zoveel mogelijk organisaties uit zorg en welzijn informeren, inspireren, enthousiasmeren en aanzetten om in te zetten op diverse vormen van innovaties.

Onze Healthskouts-Nieuwsbrief, die per sector tweewekelijks alle nieuws bundelt en in de mailbox van onze leden wordt bezorgd is hier een mooi voorbeeld van.

Maar uiteraard willen we ook mensen bij elkaar brengen en onze community zijn werk laten doen.

Dit doen we d.m.v. 4 soorten events.

1. Inspiratiesessie

Hierbij brengen we zorg -en bedrijfsleden uit diverse sectoren en geïnteresseerden met een diverse achtergrond bij elkaar om themagewijs kennis te maken met nieuwe evoluties, technologiën, (sociale) innovaties etc. Vaak in een combinatie van een spreker die een bepaald thema schetst én enkele starters, ondernemingen die een concreet aanbod/oplossing hebben. Tijdens het aansluitende netwerkmoment kunnen verdere afspraken, samenwerkingsverbanden gemaakt worden. 

Inspiratiesessies organiseren we bijna altijd samen met één of meerdere van onze partners. Het In4care Nieuwjaarsevent is hier een voorbeeld van.

2. Leadership meeting

Tijdens een leadership meeting brengen we maximum 10 CEO's van onze zorgleden samen om OF op werkbezoek te gaan bij een andere zorginstelling, starter, onderneming in binnen -of buitenland OF rond een bepaalde vraag / thema. Deze meetings hebben een duidelijk omschreven doel met een focus op DOEN.

3. Matchmaking Event

Matchmaking, Interfacen, Verbinden,....Tijdens dergelijk event brengen we onze zorgleden in contact met startups, kmo's, ondernemingen, bedrijfsleden die hun innovatieve idee, concept, realisatie voorstellen. Met als doel soms feedback te vragen, maar vooral een concrete case of pilot uit te werken/op te zetten met en in onze zorg -en welzijnsorganisaties. Omdat we meer leren door het te doen dan erover te praten. (vb. case VR-Iendje in AZ Alma)

4. Out of the Box

Zoeken naar nieuwe ideeën, (bottom-up) oplossingen zit natuurlijk in het DNA van In4care. Onze jaarlijkse projectoproep "Zorgvinding" is hier een voorbeeld van. Daarom zullen we niet alleen aan onze leden de kans geven om te participeren aan diverse ideathons, hackathons e.d. maar zetten we ook zelf en i.s.m. Dag van de Zorg de schouders onder een heus Innovatiefestival.

 

Bekijk hier onze (steeds groter wordende lijst van) events.