Inspiratiesessie Mobiliteit in de zorg

25-04-2019 08:00 t/m 25-04-2019 11:00 (Europe/Brussels)

Sint-Truiden, België


Partner Event

i.s.m. VLAIO - HAppy Aging - RVO Soviety

Odoo CMS - een grote afbeelding

Leden In4care betalen €20 ipv €25

Meer informatie en inschrijven »

Waar

Droneport
Lichtenberglaan 1090
    3800 Sint-Truiden
    België

Wanneer

Van 25-04-2019 08:00
Tot 25-04-2019 11:00

Organisator

In4care vzw
+32 16 40 42 79
inside@in4care.be

Sociale stream

Neem deel op Twitter

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan het het gesprek.

Gebruik dit label: #in4mobiliteit


 PROGRAMMA:


Vanaf 10u30 - 11u30: Onthaal, welkomstdrink & informele kennismaking

11u30 - 12u30: 5 start-ups, ondernemers stellen in 5 minuten hun innovatie voor (pitch-sessie).

12u30 - 14u00: Een heerlijke 3-gangenlunch, 5 (ronde) tafels, met aan elke tafel 1 start-up / ondernemer én 5 directieleden, artsen, innovatiemanagers uit de zorg. Na elke gang wordt er gewisseld van tafel. Zo kan je snel en effectief kennis maken, vragen stellen eventuele mogelijkheden bespreken met zoveel mogelijk mensen.

14u00:  Einde


De 5 START-UPS / ONDERNEMINGEN EN HUN OPLOSSING:

  

1. CRDL (Cradle)

Een interactief zorginstrument dat het mogelijk maakt om (weer) contact te maken met mensen met dementie en met mensen met een verstandelijke beperking. CRDL kan worden gebruikt ongeacht de mate van dementie en is bijzonder effectief in de late fase van dementie (zgn. "verzonken-ik" stadium).


2. SOULO

Soulo helpt woonzorgcentra om hun huis als een thuis te laten voelen voor bewoners. Een warme plek waar iedereen hen kent.  Op basis van levensverhalen biedt Soulo het personeel aanknopingspunten voor persoonsgerichte zorg. Het team vergroot hun medeleven met bewoners via een moderne applicatie met multimedia levensboeken, maar evengoed via tastbare verhalenboeken en prints. Daarnaast ondersteunt Soulo het team om competenties op te bouwen om families te betrekken, samen verhalen te verzamelen en de levensverhalen van bewoners centraal te stellen in hun zorg.


3. EDUMATIC

Een geavanceerd online leer-, oefen- en testplatform ontwikkeld door Televic Education. Edumatic biedt e-learning modules die specifiek voor de zorg zijn ontwikkeld. Onderwerpen variëren van algemene items als brandpreventie en handhygiëne tot gespecialiseerde content zoals nucleaire geneeskunde en radiobescherming.Naast een leertool is het bovendien ook een management instrument dat toelaat kennis te meten


4. INCOSENSE

IncoSense BV ontwikkelt cliënt-gecentreerde technologie met als doel de kwaliteit van  incontinentiezorg te verbeteren. Sinds 2014 wordt gewerkt aan de IncoSense Smart,  een innovatief managementsysteem voor de incontinentiezorg gebaseerd op hoogwaardige sensortechnologie en kennis van de zorgpraktijk. Onderscheidend is de continue monitoring van  incontinentie en de compatibiliteit met alle typen incontinentiemateriaal. 


5. KASPARD

Een oplossing voor valdetectie en notificatie van het verlaten van het bed. Kaspard is gebaseerd op een klein, contactloos en niet intrusief toestel op het plafond, dat in geval van noodsituatie een onmiddellijk alarm naar de verpleging stuurt. Management en zorgverleners kunnen een objectief en volledig verslag over de nachtelijke verplaatsingen van de bewoners hebben. De kwaliteit van zorgen kan op basis van real-time informatie verbeterd worden.

 

INSCHRIJVEN


In4care Leden nemen deel aan de pilots table door met 2 coins  te betalen.

Niet-In4care-leden kunnen NIET deelnemen, tenzij men een lidmaatschap 2019 wenst aan te gaan